Ώρα και για ένα γλυκάκι...!





Ναι ναι αυτό που βλέπτε είναι ένα λαχταριστό banoffe!!!!!!!!!!Το βίντεο είναι από το site του Άκη Πετρετζίκη όπως και η συνταγή ....Κυριακή σήμερα , πολλοί από εσάς θα είχατε πάει σε κάποιο τραπέζι  και θα σκεφτόσασταν τι να κρατάω για γλυκό?Να πάρω κάτι έτοιμο ή να φτιάξω κάτι εγώ?Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο  να κάνατε εσείς οι ίδιοι το τραπέζι  που θα σήμαινε ότι μπορεί να είχατε σκοπό να φτιάξετε και το επιδόρπιο και οι ιδέες σας να είχαν λίγο στερέψει...Όπως και να χει αυτή η συνταγή  θα είναι εξαιρετική ιδέα για την επόμενη φορά διότι πρόκειται για ένα  ανεπανάληπτο γλυκό είτε το φτιάξετε για φιλοξενούμενους στο σπίτι σας είτε το προσφέρετε ως κέρασμα...Δεν υπάρχει λόγος ,για μένα προσωπικά ,πέρα από το θέμα του χρόνου ,που μπορεί να σας περιορίζει, να μη μπείτε στη κουζίνα ετοιμάζοντας κάτι τόσο ωραίο!
Σας παραθέτω τη συνταγή , λοπόν, αυτούσια για να τη δοκιμάσετε.

Συστατικά
Για τη βάση
  • 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για τη γέμιση
Για τη σαντιγί
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
Για το στήσιμο
  • 3 μπανάνες (ώριμες)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. μπισκότα γεμιστά oreo


Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ετοιμάζουμε τα ζαχαρούχα γάλατα. Θέλουμε να γίνουν σαν καραμέλα .Τα βάζουμε σε χύτρα σφραγισμένα με αρκετό νερό για περίπου 50 λεπτά.
  • Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. 
  • Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. 
  • Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να πάει παντού. 
  • Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (26 εκ. διάμετρος) ή σε μια ορθογώνια φόρμα (10Χ35 εκ.) με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Είναι απαραίτητο να κάνουμε χείλος γύρω γύρω και θέλει και πολύ καλό πάτημα.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά. 
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά, σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζουμε εκεί μέσα τα ζαχαρούχα που πια θα έχουν πάρει ωραία καρεμελένια γεύση και χρώμα. Ρίχνουμε  και τα 100 γρ. σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. 
  • Βγάζουμε το μπισκότο από το ψυγείο, ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας πάνω στη βάση και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2-3 ώρες. 
  • Λίγο πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε της μπανάνες κόβοντάς τις σε φέτες και ανακατεύοντας τις με τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. 
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Βάζουμε τις μπανάνες πάνω στο γλυκό μας και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί. 
  • Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα.
  •  
(Οι συμβουλές μου)

Μη σας φοβίζουν τα πολλά βήματα στην ουσία είναι μια συνταγή πολύ αναλυτικά δοσμένη.Δεν είναι κακό αυτό!
Μη φοβηθείτε τα ζαχαρούχα γάλατα , με μπόλικο νεράκι στη χύτρα θέλουν 45 λεπτά περίπου.(Εννοείται κλειστά!!!!)Μετά τα 50 λεπτά βγάλτε τα και όπως είναι .Μη σας αγχώνει!Εγώ  το μόνο που θα λέγα είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα , γίνεται πιο ελαφρύ το γλυκό !

Τολμήστε το και Καλή Επιτυχία!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις