Σπιτική λεμονάδα
Μμμμμμ η σημερινή ανάρτηση μυρίζει Άνοιξη.... Μπορεί ο καιρός να μην ενδείκνυται ακόμα αλλά σιγά σιγά έρχεται η ώρα που θα αρχίσουμε να αναζητάμε δροσιστικά ροφήματα...Τι πιο λαχταριστό λοιπόν από μια σπιτική λεμονάδα...;Εξάλλου είναι μια εξαιρετική ιδέα όταν έχουμε φιλοξενούμενους να τους κεράσουμε κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια μας!!!Η συνταγή που σας δίνω είναι από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα "Αρωματική κουζίνα".
Βασική συνταγή για το σιρόπι
- 4φλιτζάνια νερό
- 3φλιτζάνια ζάχαρη
Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό. Αφήνουμε να κρυώσει και χρησιμοποιούμε.
Λεμονάδα
1φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1λίτρο νερό
2φλιτζάνια σιρόπι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε με άφθονα παγάκια.
Tip:Αν θέλετε προσθέτετε 1 χούφτα φρέσκο δυόσμο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου