Μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα!



   Ενώ σκεφτόμουν ποια θα είναι η επόμενη ανάρτηση μου για σήμερα , έχοντας βέβαια διάφορα στο μυαλό μου , δέχτηκα χθες το απόγευμα μια απρόσμενη επίσκεψη.Τότε είναι που τελικά αποφάσισα ,όχι μόνο τι θα αναρτήσω σήμερα ,αλλά και τι θα μαγειρέψω κιόλας...!Μιλάω,φυσικά, γι αυτές τις λαχταριστές , μικρούλες και καλοψημένες γαρίδες που μου  έφεραν  και εν τέλει μου έδωσαν έμπνευση να δημιουργήσω μια λαχταριστή , μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα. Προτού σας πω τη συνταγή στην οποία έχω καταλήξει χρειάζεται να κάνω μια διευκρίνιση. Θέλω , λοιπόν ,να τονίσω ότι οι συνταγές, που παραθέτω, καθεμία τους εγώ η ίδια έχω προσπαθήσει ξανά και ξανά  με παραλλαγές ώστε να καταλήξω σε αυτή που σας δίνω  και κυρίως  αυτό που θέλω είναι να σας μεταφέρω τα μυστικά εκείνα που διαπίστωσα ότι απογειώνουν τι άλλο ...τις γεύσεις ...κάθε φαγητού. Εαν πρόκειται να σας δώσω μια συνταγή, που μου άρεσε και πέτυχε αλλά δεν είναι δικιά μου, τότε θα σας  το λέω . Ας αρχίσουμε, λοιπόν , από τα  μυστικά της γαριδομακαρονάδας τα οποία είναι 3!Πρώτον είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχετε ούζο , αυτό είναι που τελικά θα δώσει αυτό το μεσογειακό χαρακτήρα στο φαγητό σας.Δεύτερον χρειάζεται να έχετε μικρές γαρίδες μεσαίου μεγέθους που θέλουν βράσιμο μόνο 5 λεπτά , το νερό δε το πετάμε!!Εκεί θα βράσουν και τα μακαρόνια!Τρίτον, μιλώντας πάντα προσωπικά, είναι πολύ σηματικός ο φρεσκοκομμένος μαιντανός , είναι πραγματικά μια μαγεία πάνω από αυτό το λαχταριστό πιάτο που με αυτή τη προσθήκη  μοσχοβολά ακόμα περισσότερο.Πάμε τώρα να δούμε  τη συνταγή.




Τι χρειαζόμαστε? 

Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 500 γρ.  γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 κουτ. γλ. ξερό μυρωδικό π.χ.θυμάρι
  • 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • προαιρετικά -κάππαρη και λίγη φέτα-
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία 
  • Βράζουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά περίπου  , σουρώνουμε το νερό που τις βράσαμε γιατί εκεί θα βράσουμε μετά τα μακαρόνια για να έχουν περισσότερη γεύση.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, το κέλυφος, την ουρά και το εντεράκι.
  • Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Αποσύρουμε τις γαρίδες  και τις  αφήνουμε στην άκρη.Θα προστεθούν ξανά στο τέλος του μαγειρέματος  της σάλτσας για να μη σκληρύνουν.
  • Προσθέτουμε  τώρα τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξερό μυρωδικό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Συγχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .
  • Αφού βράσουν τα ζυμαρικά μας, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ενώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με τις σοταρισμένες γαρίδες και βράζουμε για 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φέτα και κάππαρη , είναι εξαιρετική ιδέα που κάνει το πιάτο μας  να μοσχοβολά Ελλάδα. Ειδάλλως σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις