Τα τέλεια μπιφτέκια ....!!!
Μπιφτεκάκια...Πόσες
φορές προσπαθήσαμε να τα κάνουμε
όσο το δυνατόν πιο εύγεστα και αφράτα
και τελικά καταλήγαμε να θέλουμε ένα
ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα;Έτσι
φτάναμε στο σημείο να δοκιμάζουμε κάθε
φορά διαφορετική συνταγή χωρίς να
μένουμε ουσιαστικά ευχαριστημένοι!Έχοντας,
λοιπόν ,κάνει κι εγώ πολλές δοκιμές
μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει στην
υιοθέτηση συγκεκριμένων υλικών που
δίνουν ένα ιδιαίτερα αρωματικό τόνο
στα μπιφτεκάκια μου.Σίγουρα πολλοί από
εσάς δε θα τα χετε ξαναδεί αν όχι όλα
,τα περισσότερα στη παρασκευή των
μπιφτεκιών.
Χρειαζόμαστε
λοιπόν :
- 750 γρ. κιμάς ανάμεικτος
- 2 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
- 2κ.σ. βρώμη
- 1κ.σ. μουστάρδα
- 2 κρεμμύδια αλεσμένα
- 2-4 πρέζες ρίγανη
- 2 -3 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή ντοματούλα τριμμένη
- 1 κ.σ.γιαούρτι
- 2κ.σ.παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί έχετε τριμμένο
- λίγο λάδι (50γρ)
- Λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά πράσινη ή κόκκινη (προαιρετικά)
Πώς
το κάνουμε:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε μια νύχτα τον κιμά μας στο ψυγείο να πάει άρωμα.Την επόμενη μέρα πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ξεροψηστούν.Βέβαια ιδανικά γίνονται στα κάρβουνα!
- Σερβίρονται ζεστά με πίτες σουβλακιού και με ψιλοκομμένες φέτες κρεμμυδιού ανακατεμένες με μαιντανό.
Τips
Eαν
θέλουμε τα κάνουμε γεμιστά με λίγο
τυράκι κίτρινο ή φέτα κομμένα σε κύβους
.Κάνουμε μια λακουβίτσα στο μπιφτεκάκι
και βάζουμε μέσα το τυρί που θέλουμε
και το κλείνουμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου