lemon bars!
Ωραίες μπάρες λεμονιού που σα μικρό γλύκισμα έρχονται να εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο ...Δε χρειάζεται πραγματικά να πω πολλά...Απλά γι αυτούς που τους αρέσουν οι πιο όξινες και φρουτώδεις γεύσεις στα γλυκά νομίζω ότι αυτή η συνταγή θα γίνει η καλύτερη τους.Πάμε να τη δούμε λοιπόν...
Για τη βάση μπισκότου
240 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ.ζάχαρη
μισό κ.γλ.αλάτι
200 γρ.βούτυρο
Για τη κρέμα λεμονιού
6 αυγά
400 γρ.ζάχαρη
120 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.
1κ.γλ ξύσμα λεμονιού
1φλ.τσαγιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση για τη βάση μπισκότο
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι και μετά προσθέτεις το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά .Απλώνεις το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο τα ταψάκι (33 επι 23 εκ.).Ψήνεις στους 180 για 20 λεπτά.Ωστόσο ετοιμάζεις τη κρέμα λεμονιού (βλέπε παρακάτω) που μετά απο τα 20 λεπτά τη προσθέτεις κι αυτή στη μισοψημένη βάση και συνεχίζεις το ψήσιμο γι άλλα 35 με 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Εκτέλεση για τη κρέμα λεμονιού
Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, προσθέτεις το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ,ανακατεύεις και ενσωματώνεις και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια λεια κρέμα.
Καλό είναι να περιμένετε να κρυώσει και στη συνέχεια να προσθέσετε ζάχαρη άχνη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου