ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΚΔΟΧΕΣ!
Έχοντας βαρεθεί, μπορώ να πω, τις ίδιες συνταγές συνέχεια ,ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με λαχανικά ,είπα να το ψάξω στο internet και να βρω επιτέλους κάτι διαφορετικό !
Και τα κατάφερα !
Βρήκα λοιπόν μια λαχταριστή συνταγή απο το site "Μα...γυρεύοντας με την Αλεξάνδρα"...!Μιλάω φυσικά για το σουφλέ σπανάκι οπως ήδη θα έχετε δει από το τίτλο!Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή που βγαίνει ακριβώς όπως πρέπει αρκεί να τηρήσετε πιστά τα βήματα!Θα σας πω και μια δική μου παραλλαγή άρα θα έχετε δυο επιλογές για να γευτείτε το σουφλέ σπανάκι!
Υλικά
για 4 μερίδες
1.100 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο ζεματισμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
25 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
φέτα τριμμένη με το χέρι
αλάτι-πιπέρι
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά( gouda-καπνιστό )
1/2 κούπα γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αδιάλυτο
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας
να στραγγίσουν το παραπάνω λάδι.
Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε
τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι,σοτάρουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε στο τηγάνι μας και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Στρώνουμε τις μισές πατάτες στον πάτο ενός σκεύους και αλατίζουμε.
Απλώνουμε πάνω από τις πατάτες το μείγμα από το σπανάκι.
Καλύπτουμε με τη φέτα.
Κάνουμε άλλη μια στρώση με τις υπόλοιπες πατάτες,αλατίζουμε και
καλύπτουμε με τα κίτρινα τυριά.
Ανακατεύουμε κρέμα με γάλα και περιχύνουμε το φαγητό.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο(περίπου15-20 λεπτά) και στη συνέχεια
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να λιώσουν τα τυριά.
ΣΗΜ:Για λιγότερες θερμίδες αντί να τηγανίσουμε τις πατάτες μπορούμε
να τις ψήσουμε στο φούρνο αφού πρώτα τις λαδώσουμε ελαφρά και
τις αλατίσουμε.
Συνταγή της κ.Αλεξιάδου.
Η δεύτερη εκδοχή
Να σας πω ότι εγώ στη δεύτερη στρώση δεν έβαλα πατάτες αλλά σωταρισμένα 5- 6 ασπρομανίταρα!Βγήκε τέλειο!!!
Και τα κατάφερα !
Βρήκα λοιπόν μια λαχταριστή συνταγή απο το site "Μα...γυρεύοντας με την Αλεξάνδρα"...!Μιλάω φυσικά για το σουφλέ σπανάκι οπως ήδη θα έχετε δει από το τίτλο!Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή που βγαίνει ακριβώς όπως πρέπει αρκεί να τηρήσετε πιστά τα βήματα!Θα σας πω και μια δική μου παραλλαγή άρα θα έχετε δυο επιλογές για να γευτείτε το σουφλέ σπανάκι!
Υλικά
για 4 μερίδες
1.100 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο ζεματισμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
25 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
φέτα τριμμένη με το χέρι
αλάτι-πιπέρι
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά( gouda-καπνιστό )
1/2 κούπα γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αδιάλυτο
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας
να στραγγίσουν το παραπάνω λάδι.
Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε
τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι,σοτάρουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε στο τηγάνι μας και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Στρώνουμε τις μισές πατάτες στον πάτο ενός σκεύους και αλατίζουμε.
Απλώνουμε πάνω από τις πατάτες το μείγμα από το σπανάκι.
Καλύπτουμε με τη φέτα.
Κάνουμε άλλη μια στρώση με τις υπόλοιπες πατάτες,αλατίζουμε και
καλύπτουμε με τα κίτρινα τυριά.
Ανακατεύουμε κρέμα με γάλα και περιχύνουμε το φαγητό.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο(περίπου15-20 λεπτά) και στη συνέχεια
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να λιώσουν τα τυριά.
ΣΗΜ:Για λιγότερες θερμίδες αντί να τηγανίσουμε τις πατάτες μπορούμε
να τις ψήσουμε στο φούρνο αφού πρώτα τις λαδώσουμε ελαφρά και
τις αλατίσουμε.
Συνταγή της κ.Αλεξιάδου.
Η δεύτερη εκδοχή
Να σας πω ότι εγώ στη δεύτερη στρώση δεν έβαλα πατάτες αλλά σωταρισμένα 5- 6 ασπρομανίταρα!Βγήκε τέλειο!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου