ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΚΔΟΧΕΣ!

Έχοντας βαρεθεί, μπορώ να πω, τις ίδιες συνταγές συνέχεια ,ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με λαχανικά ,είπα να το ψάξω στο internet και να βρω επιτέλους κάτι διαφορετικό !
Και τα κατάφερα !
Βρήκα λοιπόν μια λαχταριστή συνταγή απο το site "Μα...γυρεύοντας με την Αλεξάνδρα"...!Μιλάω φυσικά για το σουφλέ σπανάκι οπως ήδη θα έχετε δει από το τίτλο!Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή που βγαίνει ακριβώς όπως πρέπει αρκεί να τηρήσετε πιστά τα βήματα!Θα σας πω και μια δική μου παραλλαγή άρα θα έχετε δυο επιλογές για  να γευτείτε το σουφλέ σπανάκι!


Υλικά
για 4 μερίδες


1.100 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτριες ροδέλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο ζεματισμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
25 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
φέτα τριμμένη με το χέρι
αλάτι-πιπέρι
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά( gouda-καπνιστό )
1/2 κούπα γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αδιάλυτο
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας
να στραγγίσουν το παραπάνω λάδι.
DSC_0001

Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε
τα κρεμμυδάκια.
DSC_0002

Προσθέτουμε το σπανάκι,σοτάρουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε.
DSC_0003

Βάζουμε στο τηγάνι μας και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
DSC_0004

Στρώνουμε τις μισές πατάτες στον πάτο ενός σκεύους και αλατίζουμε.
DSC_0005
Απλώνουμε πάνω από τις πατάτες το μείγμα από το σπανάκι.
Καλύπτουμε με τη φέτα.
 
DSC_0007

Κάνουμε άλλη μια στρώση με τις υπόλοιπες πατάτες,αλατίζουμε και
καλύπτουμε με τα κίτρινα τυριά.

DSC_0009

Ανακατεύουμε κρέμα με γάλα και περιχύνουμε το φαγητό.DSC_0010

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο(περίπου15-20 λεπτά) και στη συνέχεια
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να λιώσουν τα τυριά.

DSC_0015

ΣΗΜ:Για λιγότερες θερμίδες αντί να τηγανίσουμε τις πατάτες μπορούμε
να τις ψήσουμε στο φούρνο αφού πρώτα τις  λαδώσουμε ελαφρά και
τις αλατίσουμε.


DSC_0012
Συνταγή της κ.Αλεξιάδου.

Η δεύτερη εκδοχή
Να σας πω ότι εγώ στη δεύτερη στρώση δεν έβαλα πατάτες αλλά σωταρισμένα 5- 6 ασπρομανίταρα!Βγήκε τέλειο!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις