Light συνταγές ...με κοτόπουλο!

Το ξέρω ...το ξέρω ...Μπαίνει Δεκέμβριος και οι πειρασμοί είναι άπειροι και  δεν είναι  η ώρα για light συνταγές ...Όμως ανεξάρτητα από τις γιορτές που μας βάζουν σε πειρασμούς  οφείλουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας κι επομένως και τη διατροφή μας!Αυτό λοιπόν μπορούμε να το κάνουμε με  ιδιαίτερες , εύγεστες και υγιεινές συνταγές όπως με κοτόπουλο που σας προτείνω !'Oλες οι συνταγές είναι από το tlife...

Light gordon blue


Συστατικά
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2κ. γλυκού βούτυρο
  • 1+1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2/3φλ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς αλάτι
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 4 λεπτές φέτες γαλοπούλας
  • 4 φέτες τυρί έμενταλ
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα. 

Τρόπος μαγειρέματος
  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Βούτηξε” το κοτόπουλο στο αλεύρι.
  • Σε ένα μικρό μπολ συνδύασε το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
  • Ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου και ψήσε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μετέφερε τα φιλέτα σε ένα πιάτο.
  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • 1Πρόσθεσε στο τηγάνι το μείγμα με το ζωμό κοτόπουλου.
  • Ανακάτεψε το μείγμα για 2 λεπτά.
  • Τοποθέτησε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου και πρόσθεσε από πάνω από μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα έμενταλ.
  • Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σέρβιρε από ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο, περίχυσε με τη sauce που υπάρχει ήδη στο τηγάνι και με το μαϊντανό.




Κοτόπουλο γεμιστό με γουακαμόλε

 


Συστατικά
  • 4 μικρά στήθοι κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1κ. γλυκού χυμός λάιμ
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λάιμ
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/4κ. γλυκού κύμινο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρικής 
  •  
     
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Χτύπησε ελαφρά για να κάνεις πιο λεπτό κάθε στήθος κοτόπουλου.
  • Άφησε τα φιλέτα στην άκρη.
  • Αφαίρεσε τη φλούδα και τους σπόρους από το αβοκάντο.
  • Τοποθέτησε το αβοκάντο σε ένα μέτριο μπολ και λιώσε το με ένα πιρούνι.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το χυμό λάιμ και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Ανακάτεψε τα υλικά μεταξύ τους.
  • Άπλωσε το μείγμα πάνω στα φιλέτα.
  • Τύλιξε τα φιλέτα και ασφάλισέ τα με οδοντογλυφίδες.
  • Σε ένα ρηχό μπολ χτύπησε ελαφρώς τα αυγά.
  • Σε ένα ξεχωριστό ρηχό μπολ πρόσθεσε τη φρυγανιά, το ξύσμα λάιμ, το σκόρδο σε σκόνη, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο μπολ με τα αυγά.
  • “Κύλησε”” το κοτόπουλο στην τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρέματος.
  • Τοποθέτησε τα φιλέτα στο ταψί, με τη ραφή να ακουμπάει στον πάτο.
  • Ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και η επικάλυψη να γίνει τραγανή.











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις