Ρεβύθια με κάρυ

Σήμερα είπα να μη χουχουλιάσω στο κρεβάτι ,να σηκωθώ γρήγορα προτού ξυπνήσει το κορίτσι μου και να κάνω κάτι άλλο  για εμένα ....Ύστερα απο λίγο με το καφεδάκι μου ανά χείρας πιάνω το λάπτοπ και σκέφτομαι τι θα περιλαμβάνει η ανάρτηση μου σήμερα ...Αποφασίζω τελικα να φανώ πρακτική και να προτείνω μία συνταγή που περιλαμβάνει όσπρια ,βασικό υλικό της μεσογειακής διατροφής!Όλοι μας όμως έχουμε συνηθίσει να τρώμε τα ρεβύθια σαν σούπα με μία ξυνούτσικη γεύση. Θέλοντας λοιπόν να εναντιωθώ σε αυτό θα σας τα συστήσω κι αλλιώς δηλαδή στο φούρνο με κάρυ!



Υλικά
  • 125 γρ ρεβύθια (μουσκεμένα από το βράδυ)2φλιτζάνια του τσαγιού περίπου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2καρότα
  • 1φλιτζάνι νερό
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2κ.σ.μαϊντανό
  • 1 ψιλοκομένο μέτριο κρεμύδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. κάρυ (όχι καυτερό)*
  • 400 γρ. ντομάτες στον τρίφη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη (προαιρετικό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
  • 1/4 κ. γλυκού τσίλι ή μπούκοβο




  1. Βάζετε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε μη-αλατισμένο νερό με τα δαφνόφυλλα για 20-30΄ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι. Αλλιώς στη χύτρα για 1 δεκάλεπτο  να μη λιώσουν!Στραγγίζετε πάλι.
  3. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα (αν γινεται να έχει φαρδύ πάτο), προσθέστε το κρεμύδι και τα σκόρδα ολόκληρα και τσιγαρίστε τα λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.Αν θελετε αφαιρείτε τα σκόρδα.
  4. Προσθέστε το κάρυ και 2κ.σ νερό και βράστε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέστε τα ρεβύθια και αφήστε τα για 5 λεπτάκια.
  5. Προσθέστε τη ντομάτα*  ,το καρότο σε ροδέλες ,τον μαιντανό και βάλτε αλάτι, πιπέρι, τσίλι και, αν θέλετε, κύμινο.
  6. Μόλις πάρει βράση τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για 10 -15 λεπτά .Αλλιώς σιγοβράστε για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ρεβύθια τρυφερά και ζουμερά.


*Εναλλακτικά μπορεί να μη μπει καθόλου ντομάτα αλλά  ένα ποτηράκι νερό.


Το μωρό κλαίει....Σας αφήνω!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις