Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Ο Πέτρος Συρίγος μας δίνει την πιο λαχταριστή συνταγή του για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.Εξάλλου γιατί να επιβαρύνουμε  τον εαυτό μας με περισσότερες θερμίδες ενώ μπορούμε να φάμε κάτι γευστικό αλλά χωρίς λιπαρά?!Ότι υλικά δείτε παρακάτω που κυρίως σχετίζονται με τη καρύδα τα βρίσκετε πλέον εύκολα σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ!



Τι θα χρειαστούμε:
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ κούπα αλεύρι φαρίνα
½ κούπα ζάχαρη
¼ κούπας
½ κούπα σκόνη κακάο
3 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
¼ κούπας λάδι καρύδας
1 κούπα γάλα καρύδας
2 βανίλιες σκόνη
Για το γλάσσο σοκολάτας
40γρ γάλα καρύδας
80γρ σοκολάτα κουβερτούρα
 Κόψτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάλτε τη σε μπεν μαρί να λιώσει ή σε ένα μπολάκι σκεπασμένο με μεμβράνη για 2 λεπτά στο φουρνάκι μικροκυμάτων και αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει.
  • Πως το φτιάχνουμε:
  • Σε ένα βαθύ μπολ (μπασίνα) ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το λάδι και το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά.Ενώστε τα στερεά με τα υγρά υλικά και προσθέστε τη σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε φορμάκια ή μια μεγάλη φόρμα κέικ.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, αν τα βάλετε σε μικρά ψήστε για 20 λεπτά, αν τα βάλετε σε μεγάλη φόρμα ψήστε για 40΄λεπτά.Όταν είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει καλά.
Για το γλάσσο σοκολάτας:Σε  ένα κατσαρολάκι ή φουρνάκι μικροκυμάτων λιώστε για 2΄τη σοκολάτα με το γάλα.Περιχύστε το κέικ με το ζεστό γλάσσο σοκολάτας και είναι έτοιμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις