Η απόλυτη μακαρονάδα!!!

Η απόλυτη μακαρονάδα...Μεγάλη κουβέντα!!!Υπάρχουν πραγματικά άπειρες και γευστικές ιδέες για να συνδυάσεις τα μακαρόνια....Κάποιοι τα προτιμούν με κρέας,άλλοι με λαχανικά,ενώ κάποιοι με θαλασσινά.Άρα είναι δύσκολο να μιλήσει  κανείς για μια συνταγή που θα αρέσει σε όλους και θα θεωρείται μάλιστα  η ιδανική! Εγώ λοιπόν θα σας προτείνω μια μακαρονάδα πρωτότυπη που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους ακόμα και σε επίσημο δείπνο!Μακάρι να θεωρηθεί ιδανική κι από εσάς όπως θεωρείται κι από έμενα!Μιλάω όπως θα δείτε για μια σπαγγέτι με πέστο βασιλικού!!!!



Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό σπαγγέτι
2 φλιτζ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
300γρ σπανάκι σοταρισμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Εάν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό το αραιώνουμε με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρέπει να έχουμε μια λεία κρέμα.
Σερβίρουμε τα  μακαρόνια με το σοταρισμένο σπανάκι χωρίς καθυστέρηση αφού τα ανακατέψουμε και με τη σάλτσα βασιλικού (πέστο). Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips
Εννοείται ότι μπορείτε να πάρετε ένα έτοιμο πέστο το οποίο αρκεί για μισό κιλό μακαρόνια.
Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το σπαγγέτι με πένες και να βάλετε τα  μακαρόνια σας ανακατεμένα με το σπανάκι και το πέστο στο φούρνο να γίνει σαν σουφλέ!Απλά θα βάλετε από πάνω μια μικρή κρέμα γάλακτος και 200γρ τυρί γκούντα.Θέλει ένα τέταρτο για να κάνει μια χρυσή κρούστα !Έτσι σερβίρεται κι ως επίσημο γεύμα!

Καλή απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις