Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 5, 2021

Κρέμα παρμεζάνας για ότι φαγητό θες!!

Εικόνα
Κρέμα παρμεζάνας ....Πόσο δελεαστικό ακούγεται ; Μπορείτε μάλιστα να τη χρησιμοποιήσετε σε όποια συνταγή θέλετε είτε σε μια μακαρονάδα είτε πάνω σε κάποιο ψητό κρέας  όπως έκανα εγώ! Οπουδήποτε σας ταιριάζει μια τέτοιου είδους κρέμα μπορείτε να τη προσθέσετε!Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ απλή.Θα χρειαστούμε : 100γρ.παρμεζάνα 100γρ.mozarella(ή κάποιο άλλο τυρί απλά να μην είναι αλμυρό) 100 γρ.τυρί κρέμα  5 κ.σ. γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Ρίχνουμε τα τυριά σε ένα κατσαρολάκι(ιδανικά ένα μικρό πλατύ τηγανάκι) κ μετά προσθέτουμε το γάλα κ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει μια ωραία λεία κρέμα ...Την προσθέτουμε όμως  ζεστή όπου εμείς θέλουμε γιατί διαφορετικά εαν παγώσει  θα γίνει σα μπεσαμέλ κ δε θα ναι το ίδιο γευστικό.Καλή απόλαυση!

Η ιδανική συνταγή για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι!

Εικόνα
  Μπορεί σιγά σιγά να φθινοπωριάζει  και  να  έρχεται η ώρα να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι οριστικά αλλά κάτι τέτοιο δε θα πρέπε να μας στενοχωρεί!Υπάρχει εξάλλου τρόπος αυτή η μετάβαση να είναι ξεχωριστή...Μα πως?Με μια λαχταριστή συνταγή βέβαια.K πιο συγκεκριμένα με μια λαχταριστή μακαρονάδα που έχει όλες τις γεύσεις και  τα αρώματα του καλοκαιριού.Είναι η περιβόητη μακαρονάδα που γίνεται στο φούρνο με ντοματίνια και φέτα και κυκλοφόρησε πάρα πολύ στο διαδίκτυο το καλοκαίρι που μας πέρασε!Πάμε να τη δούμε! Θα χρειαστούμε Συστατικά 500 γραμμ. ντοματίνια 200 γραμμ. φέτα ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, 250 γραμμ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας 1 σκελίδα σκόρδο φρέσκα φύλλα βασιλικού Παρασκευή Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα ντοματίνια προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και στο κέντρο βάζουμε τη φέτα και τη σκελίδα σκόρδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς και ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα ζυμαρικά. Μόλις βγάλουμε τη φέτα με τα ντοματίνια από το φο...