Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 5, 2017

Ρεβυθάδα με ταχίνι και πορτοκάλι

Εικόνα
Τα ρεβύθια τουλάχιστον για εμένα ήταν πάντα ένα φαγητό αδιάφορο για να μη πω ανούσιο και παρεξηγηθώ...Δεν έβρισκα πραγματικά τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτή τη σούπα με ρεβύθια  που όλοι έχουμε συνηθίσει να τρώμε.Ώσπου είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτό το  όσπριο κάνοντας αυτή τη συνταγή η οποία έρχεται πραγματικά να το δικαιώσει...Είναι χρονοβόρα αλλά όχι κουραστική , είναι πολλή αρωματική και ξεφεύγει από μυρωδιές και γεύσεις που έχουμε συνηθίσει ... Θα χρειαστούμε 350 gr ρεβύθια αποφλοιωμένα 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι 4 πορτοκάλια  ολόκληρα  2 φύλλα δάφνης 1 μεγάλο κρεμμύδι  2 καρότα σε χοντρές ροδέλες 2 κλαδάκια δενδρολίβανο ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι Εκτέλεση Ετοίμαζετε τα ρεβύθια από βραδίς βάζοντας τα σε άφθονο νερό  με λίγη σόδα. Τα σουρώνετε και τα βάζετε στη γάστρα με νερό μέχρι να σκεπαστούν.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε το κρεμμύδι στα τέσσερα , τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτετε στη γάστρα ...