Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 10, 2016

Λαχταριστά ψωμάκια γεμιστά με τυριά και μπέικον!!!

Εικόνα
Κάτι χορταστικό ,γευστικό που να σερβίρεται κιόλας εύκολα! Αυτό σκεφτόμαστε οταν περιμένουμε φίλους στο σπίτι  και θέλουμε να βγάλουμε κάτι για να τους περιποιηθούμε .Μια  ωραία ιδέα λοιπόν είναι τα ψωμάκια που κάνουμε burger γεμιστά όμως με τυριά μπέικον και κρέμα γάλακτος ...Λαχταριστό δεν ακούγεται; Θα χρειαστούμε : 1 συσκευασία ψωμάκια για burger 500gr τυρί τριμμένο 5φέτες μπέικον ψιλοκομμένες 1μεγάλη συσκευασία κρέμα γάλακτος Λίγο γάλα εβαπορέ αν χρειαστεί να προσθέσουμε Εαν θέλετε λαχανικά της αρεσκείας σας  Εκτέλεση : Τα burger σε κάθε συσκευασία είναι συνήθως 6 άρα εάν τα ανοίξουμε έχουμε 12 λαχταριστά ψωμάκια απ τα οποία βγάζουμε λίγη ψύχα τους.(Τη ψύχα την φυλάμε γίνεται πολύ ωραίο κρουτόν αν σοταριστεί σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγο ) Βάζουμε τα ψωμάκια μας σε λαδόκολλα  σε ταψί και εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το με μείγμα με το οποίο θα τα γεμίσουμε. Ανακάτευουμε λοιπόν το τυρί με το μπέικον και τη κρέμα γάλακτος ,εαν θέλουμε να είναι πι...

Πλευρώτους με σως βαλσάμικο-μέλι

Ξέρω ξέρω δε σας έχω συνηθίσει στα gourmet και να στε σίγουροι πως ούτε και η συγκεκριμένη συνταγή είναι ....Απλά ακούγεται λίγο υπερβολική η σως βαλσάμικο- μέλι αλλά δεν είναι ... Εμπιστευτείτε με!Πολλοί από εμάς είτε επειδή νηστεύουμε είτε  επειδή δε θέλουμε να φάμε άλλο κρέας ή απλά λαχταράμε  ένα ωραίο κι απλό βραδινό  αναζητάμε κι άλλες εναλλακτικές...Σε μια αναζήτηση μου λοιπόν προέκυψαν κι αυτά τα πλευρώτους που ομολογουμένως είναι η ιδανική λύση.Πρόκειται για μια ιδιαίτερα γευστική επιλογή και ταυτόχρονα πολλή πρωτότυπη!!! Θα χρειαστούμε : 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους  6κ.σ.ελαιόλαδο 2κσ.μέλι 2κ.σ.ξύδι μπαλσάμικο 2κ.σ.μουστάρδα Αλάτι  Πιπέρι Εκτέλεση  Καθαρίζουμε τα πλευρώτους με ένα  βρεγμένο πανάκι . Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός τα μανιτάρια  κι έτσι προκύπτει ένα ωραίο παχύρευστο μείγμα με το οποίο τα περιχύνουμε !Τοποθετούμε τα πλευρώτους σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στ...

Μπουρέκι χωρίς φύλλο

Αχ αυτό το μπουρεκάκι...Με ή χωρίς φύλλο πραγματικά τώρα που ανοίγει ο καιρός αποτελεί ένα θαυμάσιο πιάτο ειδικά δίπλα σε μια ντομάτοσαλάτα ...Δοκιμάστε το και πραγματικά θα σας καταπλήξει! Θα χρειαστούμε: 5-6πατατούλες μέτριες 6-7 κολοκυθάκια μέτρια Μισό κιλό μυζήθρα Λίγο δυόσμο 2ντομάτες Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ μεσαίου μεγέθους . Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε.Ρίχνουμε αρκετούτσικο λάδι και λίγο νεράκι. Βάζουμε τη μυζήθρα με το κουτάλι και  απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Τρίβουμε από πάνω  2ντοματούλες και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δυόσμο. Ψήνουμε 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς με αλουμινόχαρτο,μετά τη 1 ώρα χαμηλώνουμε στους 200βαθμούς χωρίς αλουμινόχαρτο και για περίπου 20λεπτά περιμένουμε να ξεροψηστεί. Καλή επιτυχία!!!

Απαραίτητα υλικά στην κουζίνα σου part 2

Εικόνα
Πριν λίγο καιρό σας είχα δώσει κάποιες συμβουλές σχετικά με το τι χρειάζεται να έχει η κουζίνα μας και συγκεκριμένα ξεκίνησα από τα ντουλάπια που πάντα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με τα απαραίτητα.Σήμερα λοιπόν θα σας πω για το ψυγείο , τι είναι αυτά που χρειάζεται να έχετε, όχι μόνο τα βασικά, αλλά κι αυτά που θας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε ξαφνικές επισκέψεις .  Πάμε λοιπόν? Γάλα: Μακράν το πιο χρήσιμο από όλα, για τον καφέ, για τα δημητριακά και για συνταγές. Να έχετε πάντα λίγο φρέσκο γάλα στο ψυγείο. Αν δε το πίνετε ποτέ προτιμήστε εβαπορέ σε ατομικές δόσεις. Να υπάρχει γάλα για τον καφέ κάποιου φίλου. Αυγά: Το πολύ έξι. Βραστά με λάδι και λεμόνι (ή ξύδι), ομελέτα, σκραμπλ για πρωινό, βουτάμε κοτοπουλάκι πριν το τηγανίσουμε κλπ.Μια λαχταριστή ομελέτα φούρνου εαν περιμένουμε φίλους. Άπειρες και γρήγορες λύσεις. Βούτυρο: Δεν πεθαίνει ποτέ. Ό,τι πρέπει για ψωμάκι και συνταγές. Καλύτερα και από αυτό το σκληρό που είναι πλάκα για το μαγείρεμα (προτιμώ αγελαδιν...

Νηστίσιμες κρέπες

Εικόνα
Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν έχει κι αυτή νοστιμιές; Κυριακή απόγευμα πλησιάζει και όλοι μας λαχταράμε να φάμε ένα γλυκάκι ,ακόμα κι αν νηστεύουμε δε θα ναι καθόλου δύσκολο να απολαύσουμε ένα ωραίο γλυκό!!!Τι πιο ιδανικό λοιπόν από μία κρέπα στην οποία μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα ,φρούτα ακόμη και νηστίσιμη μερέντα που πουλιέται σε ένα οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ! Η συνταγή για τη ζύμη κρέπας έχει ως εξής : 3φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις  3 1/2φλιτζάνια νερό  2κ.σ.ζάχαρη Λίγη κανέλα προαιρετικά  3/4 της σούπας αλάτι 4κ.γμπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Σπορέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά βάζοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1κ.σ. σπορέλαιο ,το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μία μεγαλη κουταλιά  της ζύμης ώστε  να καλύπτει τη βάση του τηγανιού.Περιμένουμε να ψηθεί απ τη μία πλευρά και γυρίζουμε κι από την άλλη!Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο ...