Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 17, 2016

Μιλφειγ!!!

Εικόνα
Μιλφειγ ...Ένα γλυκό αφράτο ,γευστικό που όσο και να φας δε σου πέφτει ποτέ βαρύ... Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να το φτιάξετε,το ετοίμασα κι εγώ πριν λίγες μέρες και είμαι βέβαιη ότι θα σας πετύχει!!! Θα χρειαστούμε: 6 ποτήρια γάλα (λίγο λιγότερο από 2λίτρα) 1 άνθος αραβοσίτου βανίλια( αυτό που είναι στο κουτί ) 1 βιτάμ 5-6 κουταλιές ζάχαρη 2 πακέτα σαβαγιάρ Προαιρετικά σαντιγί Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες με το γάλα που σας δίνω. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε κυβάκια.Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Σε ένα μέτριο ταψάκι βάζουμε τα σαβαγιάρ απ το πρώτο κουτί(θα τα χρειαστούμε όλα ) ,τα απλώνουμε δηλαδή σε μία στρώση και ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα βανίλιας .Στη συνέχεια παίρνουμε τα σαβαγιάρ απ το δεύτερο κουτί ,τα κόβουμε στη μέση (όσα μείνουν θα χρειαστούν για να διακοσμήσουμε το γλυκό) .Απλώνουμε μία δεύτερη στρώση με τα κομμένα στη μέση σαβαγιάρ και ρίχνουμε απ...

Κοτόπουλο με κάρυ

Εικόνα
Μεγάλη πολυτέλεια ...Να σκέφτεσαι  τι θέλεις να κάνεις, κάτι που θα ήταν  δημιουργικό ,κάτι που να σου αρέσει αλλά να μη χρειάζεται να βγεις από το σπίτι ...Να χρειάζεται απλά να "μπεις" στον υπολογιστή σου και να αναρτήσεις μία συνταγή που σε έχει ξετρελάνει και ελπίζεις να αρέσει και σε άλλους !Μπορείς τελικά  να κάνεις ότι θες ,όπως το θες, αρκεί να το θες!!!  Σήμερα λοιπόν  θα αναρτήσω μία ιδιαίτερη συνταγή με κοτόπουλο. Εξάλλου δεν έμεινε και πολύ καιρός νηστείας  άρα είναι μία τέλεια ιδέα μόλις περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα να τη δοκιμάσετε!!!Όταν μιλάμε για κοτόπουλο και πιο συγκεκριμένα για φιλέτο κοτόπουλο  προσωπικά  το μυαλό μου πηγαίνει σε 2 εκδόχες του...Με μουστάρδα (σας έχω δώσει ήδη τη συνταγή) και διαφορετικά με κάρυ.Αξίζει να προσπαθήσετε  έστω τη μία από τις 2συνταγές είναι υπέροχη ιδέα και για καθημερινό πιάτο αλλά και για να υποδεχτείτε καλεσμένους σε τραπέζι. Όσο για το κάρυ μη σας φοβίζει το συγκεκριμένο μπαχαρικό, πραγμα...

Μελωμένες πατάτες φούρνου

Εικόνα
Υπέροχες μελωμένες πατάτες που τρώγονται και μόνες τους αλλά κι ως συνοδευτικό για διάφορα ψητά ή κρεατικά...!Ακόμη σερβίρονται και σε επίσημο τραπέζι βγάζοντας μας ασπροπρόσωπους!!Να τις τολμήσετε!!! Υλικά συνταγής Πατάτες για να γεμίσετε το ταψί του φούρνου Χυμό 4 πορτοκαλιών Χυμό 1 λεμονιού 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Αλάτι – Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες [κυδωνάτες ή κυβάκια], τις  βράζουμε  για δέκα λεπτά αφού έχει κοχλάσει το νερό.Αν θελουμε παίρνουμε και πατατούλες baby και τις βάζουμε ολόκληρες. Τις τοποθετούμε μετά που τις βράσουμε στο ταψί του φούρνου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς  επάνω-κάτω. Βάζουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει ερμητικά [π.χ. απο μαρμελάδα] όλα τα πιο πάνω υλικά,-το χυμό από τα 2 πορτοκάλια μόνο- και ανακινούμε έντονα το βαζάκι σαν σέικερ για αρκετή ώρα ώσ...

Μακαρονάδα νηστίσιμη και αρτίσιμη με πιπεριές

Κάθομαι στο μπαλκόνι ,η μικρούλα κάνει κούνια με τη βοήθεια βέβαια της μανούλας θέλοντας να αφήσουμε και  το μπαμπά  μας να  ξεκουραστεί. Σκέφτομαι  λοιπόν ποια θα είναι η επόμενη μου ανάρτηση ...Η χθεσινή λαχταριστή μακαρονάδα ή η πολλή πρακτική σαλάτα που έκανα σήμερα και είναι για όλες τις ώρες;Κατέληξα λοιπόν στο να αναρτήσω και τα δύο!!!!Εξάλλου η σαλάτα με κατάλληλες προσθαφαιρέσεις συνοδεύει ένα κυρίως πιάτο!! Πάμε λοιπόν; Θα χρειαστούμε : 1πακέτο μακαρόνια επιλογής (προτιμώ λιγκουίνι) 1φιλαδέλφεια 200gr 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό βρασμένο 5πιπεριές φλωρίνης σε βάζο 1κρεμμυδάκι,1σκελίδα σκόρδο Αλάτι ,πιπέρι και λίγο μπούκοβο Λίγο βασιλικό προαιρετικά Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αποσύρουμε .Τα αφήνουμε στην άκρη. Εντωμεταξύ σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτάκια και ρίχνουμε τις πιπεριές ιδιαίτερα ψιλοκομμένες, συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5λεπτάκια.Ύστερα προσθέτουμε το φιλαδέλφεια και το νερό.Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι και λίγ...