Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 15, 2016

Finger food να γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Εικόνα
ΦΩΛΙΕΣ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΜΠΕΙΚΟΝ Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/05/2016 Βαθμός δυσκολίας: YΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 2 ΦΥΛΛΑ ΚΟΥΡΟΥ 200 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ 1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ 1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ 1 ΚΑΡΟΤΟ 2 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ 150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ 150 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ 1 ΑΒΓΟ 2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το μπέικον, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, το κολοκυθάκι, το τριμμένο καρότο, το θυμάρι, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Βουτυρώνουμε τις αντικολλητικές ατομικές φόρμες με ένα πινέλο. Κόβουμε με τη βοήθεια ενός μπολ σε στρογγυλό σχήμα, το φύλλο κουρού και απλώνουμε τα κομμάτια του φύλλου στα φορμάκια. Για τη γέμιση προσθέτουμε στο μπολ με τα σωταρισμένα λαχανικά, το φρέσκο τυρί κρέμα,...

Λαχανοντολμάδες

Εικόνα
Σήμερα η ανάρτηση μου μυρίζει ποοοοοολύ σπιτικό φαγητό για όσους θέλουν  να δοκιμάσουν και κάτι παραδοσιακό ή απλά θέλετε να κάνετε ένα λαχταριστό φαγητό για τα παιδάκια σας...Έχοντας μια σειρά λίγο - πολύ σε αυτά που αναρτώ σήμερα επιβαλλόταν μια συνταγή με ρύζι και θέλοντας να αναρτήσω κιόλας  κάτι πραγματικά παραδοσιακό μια φωτεινή ιδέα έλαμψε στο μυαλό μου .....Λαχανοντομάδες....! Υλικά συνταγής 1 μεγαλούτσικο λάχανο Για τη γέμιση 1 κιλό κιμά 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (και στραγγισμένα από τα πολλά υγρά) ¾ κούπας ρύζι γλασέ 1 κούπα ελαιόλαδο 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι Για την κρέμα 5 κούπες από το ζωμό που αφήνουν οι ντολμάδες στο βράσιμο 5 κ.σ. βούτυρο 5 κ.σ. αλεύρι Χυμό από 3 λεμόνια Αρχικά αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο. Βάζουμε στην χύτρα νερό να βράσει. Όταν αρχίζει να κοχλάζει, βάζουμε το λάχανο να ζεματιστεί. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμ...

Σουφλέ ζυμαρικών και τα μυστικά του!!!

Εικόνα
Σουφλέ ζυμαρικών...Ξέρω ξέρω ...Η λέξη σουφλέ θα λέγαμε ότι είναι παράτυπη γιατί κανονικά περιέχει αυγό κάτι που η συνταγή μου δεν έχει αλλά πως μπορούμε να πούμε διαφορετικά εκείνα τα μακαρόνια που αργοψήνονται στο φούρνο και κάνουν μια υπέροχη κρούστα με αυτά τα κίτρινα τυριά ...?Για εμένα η λέξη σουφλέ είναι η ιδανική... Χρειάζεται όμως να σας πω κάποια tips προτού σας δώσω τη συνταγή στην οποία έχω καταλήξει.Αρχικά να σας πω ότι πρόκειται για ένα φαγητό με πολλά λιπαρά και όπως καταλαβαίνετε θα χρειαστούμε και τυριά και κρέμα γάλακτος με full λιπαρά όχι light.Θα μου πείτε τώρα..Μα καλά για νέο μας το λες ?Εαν είναι το φαγητό γεμάτο λιπαρά θα ναι μούρλια .Κι όμως πόσοι από εμάς προσπαθούμε να το κάνουμε light και βάζουμε τυριά  άνοστα στην ουσία ενώ κάποιοι άλλοι βάζουν γάλα εβαπορέ.Όλες αυτές λοιπόν οι προσθαφαιρέσεις χαλάνε ένα φαγητό που χρειάζεται συγκεκριμένα υλικά για να πετύχει...Ακόμη και το ζυμαρικό θα θέλα ιδανικά να είναι ταλιατέλες που έχουν αυγό κι έτσι πλ...

Μαριναρισμένη γραβιέρα

Εικόνα
Μαριναρισμένη γραβιέρα ή αλλιώς γραβιέρα σε λάδι ...Υπέροχος μεζές για να συνοδέψει τα μεσημεριανά μας γεύματα με μπυρίτσα ή καλό κρασάκι τώρα που ανοίγει κι ο καιρός! Aπό τον Chef Δημήτρη Γιαννάκη ΥΛΙΚΑ 350 γρ. γραβιέρα  ¼ κ.γ. ρίγανη ξερή ¼ κ.γ. θρούμπι ξερό 1 σκελ. σκόρδο ¼ κ.γ. κόκκους πιπέρι Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε σε φέτες τη γραβιέρα και την τοποθετούμε  μέσα σε ένα γυάλινο βάζο. Ρίχνουμε τη ρίγανη, το θρούμπι και το σκόρδο. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο το τυρί. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και κλείνουμε. Τη διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Το απόλυτο cheese cake!

Εικόνα
Δε το πίστευα αυτό το πράγμα μέχρι που έτυχε και σε μένα... Ποιο πράγμα θα μου πείτε... Ότι ένα γλυκό που δεν έχει σοκολάτα και μάλιστα είναι ξινούτσικο θα μου άρεσε τόσο πολύ!!!!Πραγματικά το cheese cake ως γλυκό είναι θα έλεγα είναι το ιδανικό !Ελαφρύ,γευστικό συνδυάζει τόσες γεύσεις όπως του  βουτύρου ,του μπισκότου ,μιας απαλής άσπρης  κρέμας και φυσικά  μαρμελάδας....! Θέλετε κάτι άλλο; Πολλοί θα μου πείτε σοκολάτα ....Μην αγχώνεστε ,οι αναρτήσεις μου δε σταματούν εδώ άρα πολύ σύντομα θα μιλάμε και για ένα chesse cake σοκολάτας γι αυτούς που δε κατάφερα να πείσω.....!!! Υλικά συνταγής Για τη βάση 250 gr digestive (1 πακέτο) 125 gr βούτυρο λιωμένο Για τη γέμιση 1 φακελάκι ζελέ ανανά 1  συσκευασία τυρί κρέμα  1 ζαχαρούχο γάλα Για το γαρνίρισμα 1 συσκευασία  μαρμελάδα βύσσινο Εκτέλεση Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου  .Τα απλώνουμε στη βάση ενός μέτριου τ...