Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 1, 2017

Πηλιορείτικο σπετσοφάι

Εικόνα
Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή που δοκίμασα να τη φτιάξω στο γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς! Να σας πω ότι συνοδεύει υπέροχα και μακαρόνια και γίνεται ένα λαχαταριστό κυρίως  πιάτο! Τι θα χρειαστούμε: 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες 3 πιπεριές πράσιμες κομμένες κατα μήκος 2-3 φρέσκιες ντομάτες ή κονσέρβα 1 κρεμμύδι σε φέτες ¼ λάχανο σε λεπτές φέτες 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες 1κ.τ.σ πελτέ 2 σκελίδες σκόρδο ελαιόλαδο 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί μπούκοβο αλάτι,πιπέρι 1 φύλλο δάφνης 1 κ.τ.γ ζάχαρη 1 ματσάκι μαιντανό χοντροκομμένο 2 κ.τ.σ. γιαούρτι( προ αι ρ ε τικά )  Πως το φτιάχνουμε: Σε μια κατσαρόλα φαρδία σοτάρετε σε δυνατή φωτιά σε ελαιόλαδο το λουκάνικο να πάρει καλό χρώμα και το αποσύρετε σε ενα πιάτο. Στη συνέχεια ρίχνετε το λάχανο,το κρεμμύδι,το σκόρδο και τον πελτέ και τα σοτάρετε καλά.Ρίχνετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Σβήνετε με το κρα...

Καροτόσουπα

Εικόνα
Χμμμμ όσοι διαβάζετε αυτή την ανάρτηση ή θα είστε πολύ ενθουσιασμένοι ή πολύ επιφυλακτικοί!Στο άκουσμα και μόνο της ιδέας ότι μπορείς να απολαύσεις λαχανικά που συνήθως τρώγονται ωμά σε μια άλλη εκδοχή τους πιο ζεστή σε άλλους αρέσει ενώ σε άλλους όχι.Όπως και να χει αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη συνταγή !Δώστε της μια ευκαιρία!Και μετά....Δε θα σταματάtε να την απολαμβάνετε! Είναι πανεύκολη.... Πάμε να τη δούμε? Υλικά (για 4 μεγάλα μπολ ή 6 μικρά) 4 καρότα 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μέτρια πατάτα 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα), ψιλοκομμένο {προαιρετικά} 200 ml χυμό πορτοκαλιού 1½ lt ζωμό λαχανικών(εγώ έβαλα 2 κύβους knorr σε 1μιση λίτρο νερό) 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο αλάτι και πιπέρι Ετοιμάζετε τη σούπα:  Ξύστε τα καρότα, καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τα όλα σε χοντρά κομμάτια πάχους περίπου 2 εκατ. Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ανακατεύετε...