Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 12, 2016

Μοσχαράκι λεμονάτο

Εικόνα
Καλοκαιράκι πλέον κι έτσι χθες έχοντας μοσχαράκι στο ψυγείο σκέφτηκα να το κάνω λίγο πιο ελαφρύ να αποφύγω δηλαδή  να το κάνω κοκκινιστό όπως το συνηθίζουμε το χειμώνα.Πολύτιμες συμβουλές γι αυτό μου το εγχείρημα πήρα από τη πεθερά μου που ειδικά στο μοσχαράκι είναι ...μανούλα...!Παρακάτω δίνοντας σας τα βήματα παρασκευής του φαγητού θα σας πω και τα μυστικά ..!Πάμε λοιπόν να δούμε  τη συνταγή. Υλικά (για 2-3 πιάτα) 400 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μπουκίτσες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο  2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια χυμό από 2 μέτρια λεμόνια χυμό απο 1 μέτριο πορτοκάλι (ναι μεν είναι λεμονάτο αλλά θέλει και το πορτοκάλι) 1 ποτήρι λευκό κρασί 4ποτήρια νερό 1-1,5 κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλάκι πιπέρι 1κουταλάκι ρίγανη 1/2 κουταλάκι κορν φλάουερ 1 σκελίδα σκόρδο λίγο ελαιόλαδο   Εκτέλεση Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μοσχαράκι περασμένο από αλεύρι (για να...

Η αποθέωση της σοκολάτας...!

Εικόνα
Ένα λαχταριστό γλυκό, σε μια version  ξεχωριστή, σε σχέση με την συνηθισμένη.Μιλάω για το λαχταριστό cheesecake αλλά με σοκολάτα....! Τι θα   χρειαστούμε : Για τη ζύμη μπισκότου: 250 γρ. μπισκότα τύπου Οreo 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο Για τη σάλτσα σοκολάτας: 500 γρ. κουβερτούρα 500 ml κρέμα γάλακτος Για την γέμιση: 300 γρ. κουβερτούρα 500 ml κρέμα γάλακτος 200 γρ, ζάχαρη άχνη 500 γρ. μασκαρπονε 2 βανίλιες Πως το φτιάχνουμε: Ετοιμάστε τη βάση μπισκότου. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο μέχρι να θρυμματιστούν. Στρώστε σε μια φόρμα με στεφάνι 28 εκ, το μείγμα των μπισκότων πατώντας τα με τον πάτο ενός ποτηριού. Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψουν και αφήστε στην άκρη. Χτυπήστε και την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει και ρίξτε μέσα και το τυρί με την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξτε τη  σιγά σιγά στο μείγμα με το τυρί. ...