Άλαδο γιουβέτσι με μανιτάρια

Οδεύοντας προς το τέλος της Σαρακοστής μια συνταγούλα κι από εμένα άλαδη αυτή τη φορά...Γιουβέτσι με μανιτάρια! Θα χρειαστούμε 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό 2 φλιτζάνια τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι 3 ώριμες ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά τις σούπας πελτέ αλάτι-πιπέρι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη Λίγο αποξηραμένο θρούμπι ή θυμάρι Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο νεράκι , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία σιγά σιγά ανακατεύοντας για 10 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ψιλοτριμμένες φρέσκες ντομάτες , 1/2 ποτήρι νερό ,το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία πάντα. Προσθέτουμε 3 ποτήρια χλιαρό νερό μέσα στο οποίο σε ένα από αυτά έχουμε διαλύσει την μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ. Τοποθετούμε το φαγητό στο φούρνο και μ όλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ψήνουμε ακριβώς για 15 λεπτά ...