Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 24, 2016

Άλαδο γιουβέτσι με μανιτάρια

Εικόνα
Οδεύοντας προς το τέλος της Σαρακοστής μια συνταγούλα κι από εμένα άλαδη αυτή τη φορά...Γιουβέτσι με μανιτάρια! Θα χρειαστούμε 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό 2 φλιτζάνια τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι 3 ώριμες ντομάτες  φρέσκες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά τις σούπας πελτέ αλάτι-πιπέρι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη Λίγο αποξηραμένο θρούμπι ή θυμάρι Εκτέλεση Βάζουμε  σε κατσαρόλα λίγο νεράκι , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία σιγά σιγά ανακατεύοντας για 10 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ψιλοτριμμένες φρέσκες ντομάτες , 1/2 ποτήρι νερό ,το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30  λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία πάντα. Προσθέτουμε  3 ποτήρια χλιαρό νερό μέσα στο οποίο σε ένα από αυτά έχουμε διαλύσει την μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ. Τοποθετούμε το φαγητό στο φούρνο και μ όλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ψήνουμε ακριβώς για 15 λεπτά ...

Πατάτες country

Εικόνα
Πατάτες  country...Πρόκειται για πατάτες ζουμερές απο μέσα και τραγανές απ'έξω !Ψήνονται με τη φλούδα τους και είναι μια νοστιμιά! Θα χρειαστούμε: Μισό κιλό πατάτες baby  με τη φλούδα τους κομμένες σε κυβάκια αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,πάπρικα Εκτέλεση: Βράζουμε τις πατάτες για ενα τέταρτο να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουν ωραία κρούστα. Όταν είναι έτοιμες τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε ρίγανη και πάπρικα. Γιαμ γιαμ ειναι πανέτοιμες!!!

Νηστίσιμο ντιπ αβοκάντο

Εικόνα
Νηστίσιμο ντιπ αβοκάντο ή αλλιώς γουακαμόλε!!!Μια  λιχουδιά που έρχεται να συμπληρώσει το τραπέζι αυτής της εβδομάδος που διανύουμε .Είναι ένα  πολύ γευστικό και υγιεινό ντιπ που αξίζει όλοι να δοκιμάσετε! Θα χρειαστούμε : 3ώριμα αβοκάντο 1μεγάλο λεμόνι (κανονικά θέλει λάιμ αλλά δύσκολοι καιροί για τέτοια) Μισό φλιτζάνι λάδι Μισή σελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο Προαιρετικά ένα μέτριο κρεμμυδάκι Αλάτι 1ντοματούλα σε κυβάκια Λίγος μαϊντανός Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα αβοκάντο απ το κουκούτσι και τη φλούδα και το τοποθετούμε σε ένα πολυμιξεράκι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός ντομάτα και μαϊντανό! Όταν το μείγμα μας γίνει λείο ,ελέγχουμε την οξύτητα αν θέλουμε βάζουμε λίγο λεμόνι ακόμα και αλάτι και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τη ψιλοκομμένη ντομάτα και τον μαϊντανό! Σερβίρεται ιδανικά με ψημένες τορτίγιες!!!