Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 8, 2016

Κεμπάπ κοτόπουλο

Εικόνα
Έχοντας καταφέρει να ξυπνήσω πριν από τους υπόλοιπους της παρέας τρέχω σα τρελή στον υπολογιστή για να αναρτήσω μια συνταγή που όχι μόνο λόγω Σαββάτου αλλά και λόγω της ευκολίας της θα σας παρακινήσει να τη φτιάξετε!Σάββατο σήμερα λοιπόν και  είτε θέλουμε να μπούμε στη κουζίνα μας  να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο αφού καθημερινές δε προλαβαίνουμε είτε ετοιμαζόμαστε για βραδινά τραπεζώματα!!!Όπως και να χει  σκοπός μας σίγουρα είναι να κάνουμε κάτι εύκολο και φυσικά γευστικό ....έχετε λοιπόν σκεφτεί τα κεμπάπ?Ξέρω ξέρω μόνο που τα ακούτε φαντάζεστε κάτι βαρύ ( και ασήκωτο) δεν είναι όμως ειδικά αν τα κεμπάπ μας γίνουν με κοτόπουλο!!! Πάμε λοιπόν...! 1200 γραμμ. κιμά κοτόπουλου 4 φέτες ψωμί του τοστ (όχι μουσκεμένες), τριμμένες στο μούλ                                                     (το θερωρώ πού πρακτικό γιατί όλοι έχουμε ψωμί του...

Σπανακόπιτααααααα

Εικόνα
Θυμάμαι ανέκαθεν τη μαμά μου να φτιάχνει πολλά και ωραία πράγματα με τα χεράκια της , ένα από αυτά ήταν και η σπανακόπιτα της που πάντα συνόδευε το σχετικά αδιάφορο πιάτο με τις φακές !Η συνταγή  όμως που σας δίνω είναι από το site της Μαρίας Ηλιάκη το οποίο είναι από τα καλύτερα για ιδέες μαγειρικής (πέρα από το δικό μου!!!) και μου θύμισε πολύ τη πίτα της μαμάς ! Είναι ευκαιρία κιόλας να παίξετε με τα πιτσιρίκια σας αφού το φύλλο πρέπει να το κάνετε εσείς! Τι θα χρειαστούμε: Για το φύλλο: 1 κιλό αλεύρι ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο 5 κ.τ.σ ξύδι χλιαρό νερό όσο πάρει (1 κούπα περίπου) 1 κ.τ.σ αλάτι Για τη γέμιση: 1 κιλό σπανάκι 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά 1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο 2 πράσα 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο Λίγο δυόσμο 2 κ.τ.σ αλεύρι 3 αυγά ½ κιλό φέτα αλάτι, πιπέρι Πως την φτιάχνουμε: Για το φύλλο: Μια καλή ζύμη γίνεται πάντα στο χέρι. Βάλτε λοιπόν σε βουναλάκι το αλεύρι και σε μια λακκούβα στο κέντρο ρίξτε το αλάτι, το λάδι και το νερό. Ζυμώστ...

Φιλέτο πέρκας στο φούρνο!!!

Εικόνα
Σας έλειψα?Σας έλειψα?Εμένα μου λείψατε πολύ απλά ήταν τέτοιες οι μέρες που περάσαν που δε μου άφηναν  πολλά περιθώρια να ασχοληθώ με το blog!Σήμερα λοιπόν σκέφτηκα να επανορθώσω με μαι εύκολη συνταγή και μάλιστα με ψαράκι για πρώτη φορά !Εξάλλλου όλοι λίγο πολύ έχουμε βαρεθεί το κρέας και αναζητάμε εναλλακτικές ιδέες και προτάσεις για το τι θα μαγειρέψουμε!Πάμε λοιπόν να δούμε μια πανεύκολη συνταγή με εγγυημένη επιτυχία που θα αρέσει και στα παιδάκια μας! Υλικά συνταγής 4 φιλέτα γλώσσας ή πέρκας  1 λεμόνι  Λάδι 1 σφηνάκι λευκό κρασί Αλάτι 1 κουταλιά μουστάρδας 1 ποτήρι νερό 4 πατάτες Ρίγανη Ξεπαγώστε τα ψάρια απ’ το βράδυ.(Εγώ συνήθως παίρνω κατεψυγμένα) Καθαρίστε τις πατάτες και βάλτε τις στο ταψί, με το νερό, το μισό χυμό λεμονιού, αλάτι, ρίγανη και λάδι. Αφήστε τις να ψηθούν 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Εντωμεταξύ βάλτε τα ξεπαγωμένα φιλέτα ψαριού στο σουρωτήρι και πλύντε τα. Μετά, πάνω απ’ τις ψημένες πατάτες, στρώστε τα φιλέτα, ρίξτε ρίγανη...