Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 5, 2016

Mελιτζάνες στο φούρνο ...!

Γεια σε όλους σας!!!Προχωρώντας κι άλλο προς το καλοκαίρι επέλεξα να τιμήσω κι εγώ μια από αυτές τις μέρες ένα ιδιαίτερο λαχανικό της εποχής που αγαπάω πολύ!Μιλάω φυσικά για τις μελιτζάνες ...Βέβαια όταν λέω να το τιμήσω εννοώ να το μαγειρέψω!!!Η συνταγή που σας παραθέτω είναι της Ντίνας Νικολάου και δε έκανα κάποια αλλαγή άρα σας τη δίνω αυτούσια...!  Υλικά συνταγή Για 4 - 6 μερίδες 3 μελιτζάνες φλάσκες, (κατά προτίμηση στρογγυλές και όχι μακρουλές), κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ. ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 8 μέτριες ώριμες ντομάτες, ιδανικά ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού 300 γρ.φέτα αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Βάζω τις φέτες μελιτζάνες σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, τις αλατίζω καλά και τις αφήνω γι...

Τυροκροκέτες...!

Εικόνα
Τυροκροκέτες Προσπαθώντας να φτιάξω ωραία και υγιεινά σνακ και για εμάς αλλά και για την κόρη μας την Εύη προέκυψε αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε!Καταρχάς να σας πω ότι πρόκειται για λαχταριστές τυροκροκέτες βασικό υλικό των οποίων είναι ο ανθότυρος και το πιο σημαντικό ψήνονται στον φούρνο...! Θα χρειαστούμε 1 κιλό ανθότυρο φρέσκο 200 γρ φέτα τριμμένη 2 κ.σ.φρυγανιά τριμμένη 3κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει Εκτέλεση Θρυμματίζουμε τον ανθότυρο και τον ανακατεύουμε με τη φέτα.Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το δυόσμο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι όσο χρειάζεται ώστε να πλάθεται η ζύμη μας άνετα και να μη κολλάει στα χέρια .Εφόσον γίνει αυτό σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια ,τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ταψί  και πιέζουμε λίγο το κάθε μπαλάκι ώστε  να απλωθεί.Μη τα βάλετε πολύ κοντά γιατί θα φουσκώσουν.Ψήνονται στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περί...