Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 14, 2017

Σπιτικό πεϊνιρλί

Εικόνα
Σε ποιον δεν αρέσει το πεϊνιρλί; Τι θα χρειαστούμε: Για τη ζύμη: 350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική 450 γρ αλεύρι σκληρό 70 γρ αλεύρι ολικής άλεσης 10 γρ αλάτι 1 κ.τ.γ ελαιόλαδο Για τη γέμιση: 50 γρ βούτυρο 200γρ γκούντα τριμμένο 100 γρ τυρί κρέμα 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 50 γρ βούτυρο λιωμένο 2 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 ντομάτες σε φέτες Πως το φτιάχνουμε: Για τη ζύμη: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το νερό,τη μαγιά,τη ζάχαρη και ανακατεύετε και το αφήνετε για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπήστε με το γάτζο για 5 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι απο τον κάδο. Μεταφέρετε σε ενα μπόλ που έχετε λαδώσει ελαφρά και σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε για 1 ½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος. Πασπαλίστε τον πάγκο σας με αλεύρι και χωρίστε σε 5 κομμάτια και πλάθετε μπαλάκια. Ανοίγετε με τον πλάστη σε οβάλ σχήμ...

Ομελέτα φούρνου!

Εικόνα
  Αχ αυτή η συνταγή ....Πολύ με παίδεψε μέχρι να τη πετύχω και να τη κάνω ακριβώς θα πρέπε!Διότι η ομελέτα φούρνου μπορεί να φαντάζει απλή αλλά έχει μεγάλη σημασία να είναι αφράτη όχι πολύ ξεροψημένη και η αναλογία αυγού και πατάτας να είναι αρμονική!Με τα υλικά που σας παραθέτω παρακάτω και το τρόπο παρασκευής της πραγματικά πρόκειται για ένα υπέροχο πιάτο που μαζί με μια σαλάτα αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα! Συστατικά 8 αυγά 100 ml γάλα 100 γρ. γραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί τριμμένο Λίγη φρυγανιά τριμμένη ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Για τη γέμιση 5 μέτριες πατάτες  κομμένες σε ροδέλες 120 γρ. μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε κάθετες φέτες 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες Ρίγανη ξερή 4 κ.σ. ελαιόλαδο Μέθοδος Εκτέλεσης Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα. Κόβετε σε σχετικά λεπτές ροδέλες τις πατάτες και τις ψήνουμε στους 180 ° C για περίπου...