Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 27, 2016

Λουκανικόπιτα!

Εικόνα
Κυριακή ....Μία μέρα που όλοι την έχουμε συνδέσει με ανέμελες  στιγμές είτε με την οικογένεια είτε με φίλους.Κυρίως μαζευόμαστε σε σπίτια και  μπορεί να θέλουμε να κρατάμε κάτι για να συνοδέψει  το τραπέζι στο  οποίο είμαστε καλεσμένοι ή εμείς ως οικοδεσπότες ξεμένουμε απο ιδέες γιατί δε ξέρουμε τι άλλο να φτιάξουμε που να ξεχωρίζει.Όπως και να χει εγώ σας προτείνω μία λαχταριστή πίτα που ενδείκνυται για όλες τις περιστάσεις και ώρες ....! Για να την φτιάξουμε χρειαζόμαστε: 1 πακέτο σφολιάτα (δύο φύλλα) 2 λουκάνικα Μυκόνου 3 ντομάτες (εξαρτάται το μέγεθος) 2πιπεριές πράσινες 2 κούπες τριμμένη γραβιέρα  λίγο ελαιόλαδο  1κούπα τριμμένη φέτα αλάτι – πιπέρι ένα αυγό για να αλείψουμε το φύλλο Εκτέλεση Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα λαδωμένο ταψί και τοποθετούμε σε στρώσεις πρώτα τα λουκάνικα κομμενα σε ροδέλες και υστέρα τα λαχανικά αντίστοιχα κομμένα κι από πάνω τα τυριά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με το άλ...

Σπιτικά κρουασανάκια

Εικόνα
Είναι δυνατόν ένα λαχταριστό Σαββατοκύριακο να μη ξεκινήσει αντίστοιχα με λαχταριστά κρουασανάκια φτιαγμένα απ τα χεράκια μας;Πάμε λοιπόν να δούμε μία συνταγή ιδανική για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας και για να έχουμε ένα ωραίο ξεκίνημα της μέρας κι όχι μόνο.... ΥΛΙΚΑ: • 250 γρ. αλέυρι • 10 γρ. baking powder • μια πρέζα αλάτι • 125 γρ. μαργαρίνη soft • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό • μερέντα ή μαρμελάδα σφιχτή για τη γέμιση • Αυγό για να τα αλείψουμε ΕΚΤΕΛΕΣΗ: • Ανακατεύουμε το γιαούρτι, μαργαρίνη, αλάτι, baking powder με το χέρι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ώσπου να γίνει μαλακή κ εύπλαστη ζύμη. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. • Την ανοίγουμε σε κύκλο και με μαχαίρι την κόβουμε σε 8 κομμάτια πάνω στα οποία βάζουμε μια κουταλιά μερέντα η μαρμελάδα. • Τυλίγουμε σε κρουασάν, από την φαρδιά πλευρά δηλαδή προς την γωνία. • Τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα (μεγάλη ανακάλυψη η λαδόκολλα που δεν λερώνει το ταψί) • Αλείφουμε...

Vegan μπιφτέκια

Εικόνα
Για να μείνετε όλοι ευχαριστημένοι πέρα από τα κλασικά μπιφτέκια σας δίνω μια εύκολη και ωραία συνταγή  και για vegan μπιφτέκια! Είτε νηστεύετε είτε επιθυμείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αυτά τα μπιφτεκάκια είναι μούρλια! Η συνταγή είναι της Μαριστέλλας Πρωτόπαπα. Συστατικά 2 καρότα 2 κολοκυθάκια 1 μελιτζάνα φλάσκα 5 μανιτάρια 1 πιπεριά αλάτι πιπέρι 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. τυρί τριμμένο νηστίσιμο για πασπάλισμα Μέθοδος Εκτέλεσης Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0.5 εκ) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια) Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο (1 κ.γ. κάθε φορά) Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει. Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα στρογγυλό. Βοηθάει αν αλείψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Έπειτα σε...

Τα τέλεια μπιφτέκια ....!!!

Εικόνα
Μπιφτεκάκια...Πόσες φορές προσπαθήσαμε  να τα κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύγεστα και αφράτα και τελικά καταλήγαμε να θέλουμε ένα  ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα;Έτσι φτάναμε στο σημείο να δοκιμάζουμε κάθε φορά  διαφορετική συνταγή χωρίς να μένουμε ουσιαστικά ευχαριστημένοι!Έχοντας, λοιπόν ,κάνει κι εγώ πολλές δοκιμές μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει στην υιοθέτηση συγκεκριμένων υλικών που δίνουν ένα ιδιαίτερα αρωματικό τόνο στα μπιφτεκάκια μου.Σίγουρα πολλοί από εσάς δε θα τα χετε ξαναδεί αν όχι όλα ,τα περισσότερα στη παρασκευή των μπιφτεκιών. Χρειαζόμαστε  λοιπόν : 750 γρ. κιμάς ανάμεικτος 2 αβγά αλάτι, πιπέρι 2κ.σ. βρώμη 1κ.σ. μουστάρδα 2 κρεμμύδια αλεσμένα 2-4 πρέζες ρίγανη 2 -3 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο  1 μικρή ντοματούλα τριμμένη   1 κ.σ.γιαούρτι    2κ.σ.παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί έχετε τριμμένο   λ...

Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων!

Εικόνα
Μπορεί να μην είμαι τόσο μεγάλη ώστε να αναπολώ τα παιδικά μου χρόνια κι όμως έχω κρατήσει στη καρδιά μου πραγματικά πολλές αναμνήσεις απ τη παιδική μου ηλικία που τις νοσταλγώ.Φυσικά κάποιες απ αυτές έχουν σχέση με ωραίες συνταγές που έφτιαχνε ανέκαθεν  η μαμά μου.Αυτό λοιπόν που μου έκανε πάντα εντύπωση είναι πως μπορεί ένα απλό γλυκό τυλιγμένο απλά σε ένα αλουμινόχαρτο να με συναρπάζει τόσο.Αναφέρομαι στον κορμό  σοκολάτας ή αλλιώς .... Μωσαϊκό! Υλικά 1/2πακέτο βούτυρο soft 1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπέρ 4κουταλιές της σούπας κακάο 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 1σφηνάκι ουίσκι Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ . Μαλακώνουμε το βούτυρο σαν αλοιφή (μπορούμε να το πετύχουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα), προσθέτουμε το ζαχαρούχο,το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και του δίν...

Μπριζόλες με ντομάτα και πιπεριά

Εικόνα
Λαχταριστή συνταγή η σημερινή...Πόσοι από εμάς άλλωστε  δε λαχταράμε να φάμε μπριζόλες σαν αυτές στα κάρβουνα ? Γιατί για να ανάψουμε κάρβουνα λίγο δύσκολο...!  Υπάρχει λοιπόν τρόπος να μη βάλουμε ψησταριά και να τις απολαύσουμε σαν να είχαν ψηστεί εκεί! Οι μπριζόλες  για  τις οποίες μιλάω είναι στο φούρνο με ντομάτα και πιπεριά!     Τι χρειαζόμαστε: 5 χοιρινές μπριζόλες (1 - 1,2 κιλά) 1/2 φλ.τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο 1 φλ.τσαγιού νερό 1 κ.σ. ρίγανη 1 κ.σ. αλάτι 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι 2ντομάτες,2πιπεριές πράσινες 1σφηνάκι κρασί 1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του) Πώς το κάνουμε: Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπόλ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Εκτός τα λαχανικά! Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μίγμα.Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες και τα βάζουμε πάνω απ τις μπριζόλες! Ψήνουμε σε προθερμασμ...

Έμπνευση απο το Ρακοδικείο....!

Εικόνα
Σάββατο βράδυ χθες , ενθουσιασμένοι με την άφιξη  αγαπημένων μας επισκεπτών θέλαμε να περάσουμε χρόνο μαζί τους και φυσικά να πάμε κάπου όλοι μαζί με φίλους μας ...Επιλέξαμε λοιπόν να πάμε  στο "Ρακοδικείο", ένα  καινούργιο στέκι στα Χανιά , που γνωρίζαμε από καιρό ότι ετοιμαζόταν αφού μας μιλούσε γι αυτό πολύ καλή μας φίλη   που γνωρίζει  κιόλας τους υπευθύνους .Εξάλλου ήμασταν πολύ περίεργοι και θέλαμε να δούμε πως θα είναι αυτό το καινούργιο μαγαζί!Από εκεί λοιπόν εμπνεύστηκα και για το τι θα αναρτήσω σήμερα .Να πω βέβαια προτού παραθέσω τη συνταγή  τις εντυπώσεις μου ,αφού στόχος μου σε αυτό το blog είναι και η γνωστοποίηση σε όλους επιλογών που μπορούν να έχουν για να περάσουν όμορφα.Πρόκειται λοιπόν για ένα ρακάδικο ουσιαστικά διαμορφωμένο σε 2 χώρους , εμείς ήμασταν περίπου 8  άτομα , γίναμε κάποια στιγμή και 10 και καθόμασταν πολύ άνετα. Μπορούσαμε κιόλας να συζητάμε  και να ακούμε ο ένας τον άλλο,κάτι που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο αλ...