Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 26, 2016

Σφακιανή πίτα

Εικόνα
Σφακιανή πίτα ...Τι να πω πραγματικά γι αυτό το έδεσμα?Γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα έδεσμα...Μια πιτούλα που τρώγεται όλες τις ώρες είτε  αλμυρή είτε τρώγεται  γλυκιά με μπόλικο μέλι...!Εξάλλου στη Κρήτη είμαστε και  τι πιο όμορφο λοιπόν από το να έχουμε στο σπίτι μας τέτοιες πιτούλες να συντροφεύουν τις ωραίες μας στιγμές με φίλους κι όχι μόνο!Έψαξα πολύ κυρίως στο διαδίκτυο για να βρω την ιδανική συνταγή και νομίζω τα κατάφερα.Θέλει συγκεκριμένες αναλογίες και το ζυμάρι για να φτιαχτεί και η ποσότητα της μυζήθρας!Δε μπορούσα λοιπόν να πειραματιστώ μόνη μου κι έπρεπε να το ψάξω λίγο.Εντόπισα επομένως μια αναλυτική συνταγή από το Funky cook και δε χρειάστηκε να αλλάξω κάτι και σας τη παραθέτω ! Υλικά 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 gr. φρέσκια μυζήθρα Κρητική 50 ml. ρακή 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 270 ml. νερό Οδηγίες Επιλέγουμε μια ξινομυζήθρα Χανίων, μια φρέσκια γλυκιά μυζήθρα Κρήτης ή ένα ...

Κεμπάπ πικάντικα με σάλτσα γιαουρτιού

Εικόνα
Γεια σε όλους !Χθες δοκίμασα επιτυχώς μια συνταγή η οποία πραγματικά μας ξετρέλανε όλους και θα χαρώ να τη μοιραστώ  μαζί σας.Σας δίνω τα υλικά και το τρόπο εκτέλεσης από τη Ντίνα Νικολάου και θα σας πω κι εγώ τα δικά μου μυστικά! Υλικά Εκτέλεση Για τα κεμπάπ 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα ή ελιά 300 γρ. κιμάς αρνίσιος, από σπάλα 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη (ή πολτοποιημένη) 1 κουτ. σούπας καυτερό μπούκοβο 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη 1 κουτ. σούπας ούζο αλάτι 100 ml νερό 40 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, για το άλειμμα της σχάρας Για τη σάλτσα γιαουρτιού 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τρι...