Σφακιανή πίτα
Σφακιανή πίτα ...Τι να πω πραγματικά γι αυτό το έδεσμα?Γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα έδεσμα...Μια πιτούλα που τρώγεται όλες τις ώρες είτε αλμυρή είτε τρώγεται γλυκιά με μπόλικο μέλι...!Εξάλλου στη Κρήτη είμαστε και τι πιο όμορφο λοιπόν από το να έχουμε στο σπίτι μας τέτοιες πιτούλες να συντροφεύουν τις ωραίες μας στιγμές με φίλους κι όχι μόνο!Έψαξα πολύ κυρίως στο διαδίκτυο για να βρω την ιδανική συνταγή και νομίζω τα κατάφερα.Θέλει συγκεκριμένες αναλογίες και το ζυμάρι για να φτιαχτεί και η ποσότητα της μυζήθρας!Δε μπορούσα λοιπόν να πειραματιστώ μόνη μου κι έπρεπε να το ψάξω λίγο.Εντόπισα επομένως μια αναλυτική συνταγή από το Funky cook και δε χρειάστηκε να αλλάξω κάτι και σας τη παραθέτω ! Υλικά 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 gr. φρέσκια μυζήθρα Κρητική 50 ml. ρακή 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 270 ml. νερό Οδηγίες Επιλέγουμε μια ξινομυζήθρα Χανίων, μια φρέσκια γλυκιά μυζήθρα Κρήτης ή ένα ...