Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 18, 2016

Σπαγγέτι αματριτσιάνα αλλά ελληνικά!

Εικόνα
Πριν λίγες μέρες λαχταρούσα πάρα πολύ να φάω μακαρόνια αλλά σε μια διαφορετική όμως εκδοχή τους...Όλο το καλοκαίρι τα ευχαριστήθηκα με  διάφορα θαλασσινά , με κόκκινη σάλτσα ή ως σαλάτα με μαγιονέζα  και φυσικά απόλαυσα και πολλά σουφλέ!Δεν  ήξερα πως να τα φτιάξω όμως για να  τα δοκίμαζα και κάπως αλλιώς ...Ώσπου μια υπέροχη ιδέα ήρθε στο μυαλό μου.Σκέφτηκα να φτιάξω  μια μακαρονάδα που είχε τύχει να δοκιμάσω πολύ παλιά σε ένα εστιατόριο  κι από τότε όμως δε προέκυψε ξανά ...Η ονομασία της ? Σπαγγέτι αματριτσιάνα ...Θυμόμουν ότι η γεύση που μου άφηνε στο στόμα ήταν πιπεράτη και με έντονη μυρωδιά κρασιού..Κάτι λοιπόν που ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με ότι μπορεί εγώ να είχα φτιάξει καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ή να χα δοκιμάσει έξω...Για τη συνταγή δεν ήμουν σίγουρη κι έτσι πειραματίστηκα με αυτή που βρήκα στο olive magazine της Ιωάννας Σταμούλου που θα δείτε και παρακάτω! Υλικά 1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλο μακρύ και λεπτό ζυμαρικό της επιλογής ...